Świetlicowe zajęcia kulinarne
Tematem minionego tygodnia było " Zdrowe odżywianie"????????I to właśnie dlatego postanowiliśmy zrobić sałatki owocowe. Uczniowie przyniesli na zajęcia umyte wcześniej owoce: jabłka, gruszki, winogrona, maliny, banany, borówki, mandarynki,kiwi, jeżyny, a nawet owoce granatu. Wszyscy z wielkim zapałem obierali i kroili owoce, wykazując się przy tym dużą cierpliwością i zaangażowaniem. Przyrządzanie sałatek dało dzieciom wiele satysfakcji, jednocześnie uświadamiając jak ważną rolę odgrywają witaminy we właściwym funkcjonowaniu naszego organizmu. Uczniowie podkreślili, że sałatka smakuje Im bardziej niż czekolada. Zostały przypomniane zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać w czasie zajęć kulinarnych. Kolorowa sałatka smakowała wyśmienicie, a w całej świetlicy pięknie pachniało.
Autor:
Agnieszka Mike